Smėlinės tešlos pyragėliai stiklinėse

2011-09-28 17:09:32

Ingredientai

250 g sviesto arba margarino,
150 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
1 apelsino tarkuota žievelė,
250 g marcipanų masės,
0,5 fl akonėlio karčiųjų migdolų aromato,
5 kiaušiniai,
200 g miltų,
90 g krakmolo,
85 g maltų migdolų,
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių,
110 g džiovintų spanguolių, raudonų maistinių dažų,
šiek tiek cukraus pudros.

Gamyba

2 aukštas stiklines (250 ml talpos) ir 6 mažas stiklinaites (po 150 ml) ištepti riebalais ir pabarstyti cukrumi.

Sviestą, cukrų, druską ir apelsino žievelę ištrinti. 200 g marcipanų masės sumaišyti su migdolų aromatu. Vieną po kito įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su krakmolu, migdolais bei kepimo milteliais ir greitai išsukti su sviesto bei kiaušinių mišiniu. Galiausiai įmaišyti 100 g šiek tiek pasmulkintų spanguolių. Stiklines pripildyti tešlos (1,5 cm iki viršaus). Orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsn. C, pyragėlius mažose stiklinėse kepti 25 min., o didžiąsias stiklines iš orkaitės išimti 10 min. vėliau.

50 g marcipanų masės padalyti perpus, nuspalvinti maistiniais dažais raudonais atspalviais, iškočioti 3 cm storiu. Išpjaustyti drugelius, papuošti likusiais marcipanais, padžiovinti padėjus ant lėkštės, apibarstytos cukrumi. Pyragaičius pabarstyti cukraus pudra, papuošti marcipaniniais drugeliais.

smelines.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/10/smelines-teslos-pyrageliai-stiklinese