Pyragėliai „Kiškučiai“

2011-09-28 17:16:13

Ingredientai

7 kiškučiams:
250 ml + 2 šaukštai pieno,
42 g mielių,
450 g miltų,
75 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
druskos,
100 g sviesto,
1 kiaušinis,
apie 10 razinų,
1 kiaušinio trynys.

Gamyba

Pašildyti 100 ml pieno, jame išleisti mieles. Miltus, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti, viduryje padaryti duobutę, į ją supilti išleistas mieles, užberti miltais. Apie 15 min. palikti ramiai. Tada supilti likusį pieną, sudėti sviestą, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir užminkyti tešlą. Ją šiltoje vietoje apie 30 min. kildinti.

Pakilusią tešlą suformuoti voleliu, jį padalyti į 7 gabalėlius po 80 g ir 7 – po 40 g. Juos suformuoti kūgio forma, siaurajame gale 2/3 įpjauti. Ant kiekvieno didelio (kūno) kūgio uždėti 1 mažą (galvą). Akių ir nosies vietoje įspausti razinas.

Kiškius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, 5–10 min. leisti pakilti, tada aptepti kiaušinio trynio (su 2 šaukštais pieno) plakiniu. Kepti apie 15 min. iki 175 laipsn. C įkaitintoje orkaitėje. Kiškius galima patiekti vos šiltus, prie jų pasiūlyti sviesto, džemo.

kiskutis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/11/pyrageliai-kiskuciai