Kiauliena baltame vyne

2011-10-04 16:09:08

Ingredientai

200 g kiaulienos nugarinės;
100 ml sauso balto vyno;
1 v.š. sviesto;
1 v.š. tyro alyvų aliejaus;
1 a.š. svogūno laiškų;
2 v.š. miltų apvoliojimui;
juodieji pipirai;
druska.

Garnyrui reikės:
bulvių košės ir šviežių arba virtų daržovių.

Gamyba

Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų sumaišytą su sviestu, jame ant mažos ugnies gerai apkepkite kiaulieną iš abiejų pusių, padruskinkite, papipirinkite. Kai kiauliena gerai apkepa, supilkite vyną ir kepkite kol jis beveik išgaruos (apie 10-15min.). Baigiant kepti suberkite smulkintus svogūnų laiškus. Kiaulieną baikite kepti, kai padažas gražiai sutirštės. Patiekite su bulvių koše ir virtomis (arba šviežiomis) daržovėmis.

kiauliena-baltame-vyne.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/114/kiauliena-baltame-vyne