Pyragėliai „Žąselės“

2011-09-28 17:38:10

Ingredientai

250 g miltų,
60 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
125 g sviesto,
2 šaukštai citrinų sulčių,
500 g cukraus pudros,
keli lašai raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek rudo glajaus.

Gamyba

Iš miltų, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinio ir atvėsinto susmulkinto sviesto suminkyti tešlą. Ją folijoje pusvalandį palaikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti ir pagal trafaretą išpjaustyti žąsis bei tiek pat pusmėnulių – sparnų. Kepti 10– 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsn. C. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.

Cukraus pudrą sumaišyti su citrinų sultimis. Trečdalį glajaus nuspalvinti oranžine spalva. Žąsis aptepti baltu glajumi, sparnus – oranžiniu. Į likusį oranžinį glajų pridėti dar kelis lašus raudonų maistinių dažų ir nuspalvinti snapus. Galiausiai rudu glajumi išpiešti akis.

zaseles.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/12/pyrageliai-zaseles