Lašišos filė apelsinų sultyse

2011-10-05 16:15:10

Ingredientai

600 g lašišos;
vieno apelsino sulčių;
2 šaukštai rudojo cukraus;
2 šaukštai augalinio aliejaus;
1 šaukštas sojų padažas;
1 šaukštas kalendros milteliai.

Padažas:
100 g ananasų minkštimo;
100 g meliono;
vienas šviežias jalapeno pipiras;
1 šaukštas raudonųjų vynuogių acto.

Gamyba

Lašišos filė supjaustyti į 4 dalis. Į indą supilti apelsinų sultis, cukrų ir sojos padažą, maišyti kol ištirps cukrus, tada įdėti sviestą ir kalendrą, viską gerai išmaišyti, įdėti pjaustytą lašišos filė, įpilti 2 šaukštus aliejaus ir sandariai uždarius palaikyti 10 minučių.

Padažui paruošti, reikia supilti visus padažo ingredientus į maišytuvą, ir nustačius didžiausią greitį viską sumaišyti.

Labai gerai įkaitinus groteles, lašišos filė kepti tolygiai iš abiejų pusių, kol gerai apskrus.

Patiekite keptus gabaliukus su užpiltu padažu.

lasisos-file-apelsinu-sultyse.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/123/lasisos-file-apelsinu-sultyse