Sausainiai „Avinėliai“

2011-09-28 17:44:44

Ingredientai

1 kiaušinio trynys,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
250 g cukraus pudros,
2–3 šaukštai citrinų sulčių,
raudonų, geltonų ir žalių maistinių dažų.

Gamyba

Greitai suminkyti miltus, atvėsintą susmulkintą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinio trynį ir 3–4 šaukštus ledinio vandens. Tešlą folijoje valandą palaikyti šaltai, tada iškočioti 0,5 cm storio lakštą ir pagal trafaretą išpjaustyti avinėlius. Kepti 15 min. 175 laipsn. C orkaitėje. Atvėsinti.

Cukraus pudrą sumaišyti su cit rinų sultimis, glajų padalyti į keturias dalis. Vieną palikti baltą, kitą nuspalvinti rausvai, trečią – gelsvai, ketvirtą – žalsvai. Į konditerinius švirkštus (arba šaldymo maišelius, kurių vienas kampukas nupjautas) įdėti po 2 šaukštus glajaus, įvairiomis spalvomis papuošti avinėlius.

sausainiai-avineliai.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/13/sausainiai-avineliai