Raudonoji jūra lėkštėje

2011-10-05 18:41:36

Ingredientai

 Vanduo;
virtas burokėlis;
šaukštas perlinių kruopų;
2 vištienos blauzdelės;
pipirai;
druska (pagal skonį);
2 didesni ar 4 mažesni pievagrybiai;
šaukštas sviesto (svogūnui apkepti);
svogūnas;
bulvės;
šaukštas pomidorų padažo;
grietinė sriubai pagardinti.

Gamyba

 Pirmiausia trumpai nuviriname (5 min) vištienos blauzdeles, kad nueitų visi nešvarumai ir ištraukiame. Pakeičiame vandenį ir užviriname iš naujo. Sudedame perlines kruopas, vištos blauzdeles ir verdame maždaug 30 min. Pagardiname sriubytę pipiriukais, druska, sudedame kubeliais supjaustytą bulvę, supjaustytus pievagrybius ir verdame dar maždaug 5-10 min. Išvirusias blauzdeles išimame, supjaustome smulkiais gabalėliais ir vėl sudedame į sriubą kartu su sutarkuotu burokėliu. Svogūną smulkiai supjaustome, apkepame svieste, sumaišome su pomidorų padažu ir sukrečiame į sriubą. Pilame sriubą į lėkštes, pagardindami grietine.

raudonoji-jura-leksteje.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/148/raudonoji-jura-leksteje