Vištienos sriuba

2011-10-05 18:54:22

Ingredientai

 200 g vištienos;
morka;
2 bulvės;
1 l daržovių sultinio;
svogūnas;
2 skiltelės česnako;
100 g voveraičių;
pipirai;
druska;
kvapieji pipirai;
(žirneliai) - pagal skonį;
petražolės (šviežiai smulkintos) - pagal skonį;
aliejus kepimui.

Gamyba

Nuskusti bulves ir morkas. Jas supjaustyti kubeliais. Vištienos file be kauliukų supjaustyti taip pat kubeliais ir viską dėti į verdantį daržovių sultinį ir toliau virti. Česnaką susmulkinti, svogūną kubeliais supjaustyti ir kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrūs. Tada dėti nuvalytas, kapotas ir išvirtas voveraites ir dar šiek tiek viską pakepinti. Keptuvėje kepintas voveraites su svogūnais ir česnakais berti į puodą, kur verda bulvės su morkomis ir vištiena. Dėti prieskonius ir petražoles pagal savo skonį.

vistienos-sriuba.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/152/vistienos-sriuba