Obuolių pyragas

2011-10-07 13:38:11

Ingredientai

Tešlai reikės:
150 g minkšto sviesto;
75 g cukraus;
1 trynys;
225 g miltų;

Įdarui reikės:
1 vanilės ankštis;
500 g grietinelės;
75 g cukraus pudros;
2 pakeliai vanilinio pudingo;
2 kiaušiniai;
nuo vieno apelsino nutarkuotos žievelės;
7 - 9 maždaug vienodo dydžio obuoliai;
2 šauštai citrinos sulčių.

Gamyba

Sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos iškočioti skritulį ir įtiesti į kepimo formą su kepimo popieriumi. (Aplipdom kepimo formos ir dugną ir kraštus). Tešlą pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Iš vanilės ankšties išimti šerdį, sudėti į grietinėlę. Įmaišyti cukraus pudrą, pudingo miltelius, apelsino žieveles ir gerai išsukti. Iš šaldytuvo išimti formą su tešla ir kepti 200 laipsnių orkaitėjė 15 min. Šiek tiek atvėsinti. Obuolius nulupti, išskobti sėklalizdžius. apšlakstyti citrinų sultimis, kad nejuoduotų ir išdėlioti ant iškeptos tešlos. Obuolius užpilti grietinėlės mase. Kepti 200 laipsnių orkaitėjė 45 - 55 min. kai kepinys parus uždengto folija.

obuoliu-pyragas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/173/obuoliu-pyragas