Šokoladiniai kiaušiniai lizduose

2011-10-07 13:49:03

Ingredientai

100 g sausainių „Gaidelis“ (ar kažkokių panašių) trupinių;
apie 150 g sviesto;
130 g cukraus miltelių;
pusė stiklinės kakavos miltelių (vietoj šių dviejų komponentų galima naudoti šokoladinio skonio cukraus miltelius iš Dan Sukker);
5 šaukštai grietinėlės;
sauja migdolų (galima naudoti ir kitokius riešutus) bei smulkintų riešutų arba džiūvėsių trupinėlių kiaušinių apvoliojimui.

Gamyba

Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais), suberti sausainių trupinius (geriausia sausainius tiesiog sumalti), grietinėlę ir viską gerai išmaišius, porą valandų palaikyti šaldytuve. Tuomet šiek tiek aliejumi išteptom rankom jau galima formuoti kiaušinius į kurių vidų įdedamas siurprizas: migdolo, lazdyno, graikiškas ar koks kitoks riešutas. Kiaušinio išorė apvoliojama riešutų, džiūvėsių trupiniuose, smulkintame kokose ar papuošimų rutuliukuose (čia jau kiekvieno fantazija) ir vėl bent trumpam šokoladinius kiaušinius reikia palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.

Kad kiaušiniai nebūtų tokie vieniši, galima juos patalpinti lizdeliuose (šie pirkti parduotuvėje). Lizdelių dekorui galima naudoti melisos lapelius ir plaktą grietinėlę su cukrumi ir žalatinu.

sokoladiniai-kiausiniai-lizduose.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/177/sokoladiniai-kiausiniai-lizduose