Kiaušiniai kevale

2011-09-29 14:34:28

Ingredientai

450 gramų kvietinių miltų;
150 gramų grietinės;
12 vienetų kiaušinių;
250 gramų margarino ar sviesto;
Druskos pagal skonį;
Žalių daržovių (agurkai, pomidorai, salotų lapai ar kt. – dekorui ir salotoms).

Gamyba

Dešimt kiaušinių virkite puode (apie 10 min.), tuomet atvėsinkite šaltu vandeniu (kad geriau luptųsi) ir nulupkite kevalą. Sviestą sumaišykite su miltais, supilkite grietinę, vėl išmaišykite, tuomet sudėkite suplaktus du kiaušinius, padruskinkite ir suminkykite tešlą. Tešlą įdėkite į indą ir kelias valandas palaikykite, kad ji "subręstų". Tuomet iškočiokite tešlą ir išpjaukite tokio dydžio apskritimus, kad ja galėtumėt apgobti kiaušinį ir suformuoti naują kiaušinio „kevalą“. Kiaušinius tešla apgobkite iš viršaus, apačioje gerai užtaisykite, kad neiširtų ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 min kol gražiai apskrus. Skanu patiekti su gaviomis salotomis: salotų lapai, agurkas, pomidoras ir labai tinka Velykiniam stalui. Patiekdami dekoruokite salotomis ir petražolėmis. Tokius kiaušinius galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

kiausiniai-kevale.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/19/kiausiniai-kevale