Valentino medaus tortas

2011-10-10 12:36:34

Ingredientai

1 stiklinė medaus;
1 stiklinė cukraus;
3 kiaušiniai;
200 g sviesto;
5 stiklinės miltų;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 l grietinės;
6 šaukštai cukraus pudros;
0,5 šaukšto citrinos sulčių.

 

Gamyba

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų. Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome.

Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepami apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.

Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštais cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.

valentino-medaus-tortas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/218/valentino-medaus-tortas