Kepta višta su bulvėmis

2011-09-29 21:21:45

Ingredientai

1 broileris;
1 citrina;
50 gramų aliejaus;
3 žiupsneliai juodųjų pipirų;
3 žiupsneliai lauro lapų;
2 valgomieji šaukštai druskos;
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių;
3 valgomieji šaukštai kmynų;
1 vienetas prieskonių vištienai;
1 kilogramas bulvių;
1 arbatinis šaukštelis petražolių;

Gamyba

Vištą išmirkyti vandenyje, nusausinti.

Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, maltais pipirais, lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinti vištą.

I vidų ir po oda iš kraštų prikimšti kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.

Palikti vištą bent 6 val. pasimarinuoti.

Prieš kepimą dar apmalti malūnėliu Santa Maria ,,Chicken & Steak''

Paimti metalinį puodelį , į jį supilti marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustyti česnako ir ant jo pasodinti vištą.

Apvynioti ją folija ir dėti į karštą orkaitę. I skardą pripilti vandens.

Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupti ir suberti bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.

Dar kepti apie 40 min .stebint situaciją. Jei reikia, įpilti vandens, pašlakstyti vištą skysčiu.

Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., aš apverčiu vištą ir ištraukiu tą puodelį - pasklinda aromatas ir sultys.

Papuošti.

kepta-vista-su-bulvemis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/22/kepta-vista-su-bulvemis