Morkų suflė

2011-10-10 13:34:13

Ingredientai

Reikia:
0,5 kg morkų;
1-2 svogūnų;
3 kiaušinių;
druskos.

Padažui:
2 šaukštų sviesto;
2 šaukštų miltų;
1 stiklinės pieno;
žiupsnelio cukraus;
druskos;
pipirų.

Gamyba

Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir pertrinkite per sietelį arba permalkite mėsmale.

Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, nuolat maišykite, bet jų nesuskrudinkite. Tada plona srovele pilkite pieną. Užvirinkite, įberkite druskos, pipirų, cukraus. Į paruoštą padažą sudėkite pertrintas morkas ir svogūnus, nuo baltymo atskirtus trynius ir išmaišykite. Tada sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir viską dar kartą išmaišykite. Suflė masę supilkite į formą ir kepkite 35-45 minutes.

Ją atsargiai išimkite, patiekite supjaustytą porcijomis.

morku-sufle.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/225/morku-sufle