Ingredientai
3 skiltelės česnako;
3 stiklinės cukraus;
3 šaukštai druskos;
3 kg geltonųjų mažų slyvukų;
2 ryšulėliai petražolių;
200 ml vandens.
Gamyba
Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia perkošti taip, kad kauliukus atskirtumėte. Tam pačiam puode verdant su mediniu samčiu slyvas maišant trinti ir išgraibyti kauliukus. Tada į tą tyrelę dedame cukrų, druską ir smulkintas petražoles ir verdame apie 20-25 minutes. Dažnai maišome. Susmulkintus česnakus dedame į tą patį puodą ir dar verdame apie 7 minutes ir tuomet pilstome į stiklainius. Iš šio kiekio gaunasi apie 3 litrus saldžiarūgščio padažiuko.