Čili sriuba

2011-10-14 15:03:40

Ingredientai

Čili prieskoniai;
1,5 l konservuotų pomidorų savo sultyse (lupti);
1 maža skardinė raudonųjų pupelių;
500 g mėsos faršo;
1 raudonoji paprika;
1 sumuštinių batonas;
sūris.

Gamyba

Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė neturėtų kunkuliuoti, virti).

Keptuvėje iškepame faršą, susmulkiname, kad jis nesuliptų į didelius gabaliukus.

Supjaustome papriką ir sudedame ją į puodą virti kartu su pomidorų tyre.

Sudedame faršą ir pupeles (su visu skystimu, kuris būna skardinėje), verdame apie 10-15 minučių. Per tą laiką susitarkuojame sūrį ir paskrudiname duonos.

Į sriubą pagal poreikius dedame aštrių prieskonių

Įsipylus sriubos į lėkštę užbarstome sūrio. Patiekiame su riekele skrudintos duonos ar batono.

(Į sriubą taip pat galima dėti pievagrybių ir juodųjų alyvuogių, jei norite daugiau sriubos, galima šiek tiek praskiesti vandeniu. Svarbu nepadauginti)

cili-sriubyte.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/269/cili-sriuba