Špinatų sriuba

2011-10-14 15:50:34

Ingredientai

100 g cukinijos;
1 l daržovių sultinio;
5 g druskos;
5 g pipirų;
2 šaukštai grietinės;
1 mažas svogūnas;
1 šaukštas miltų;
100 g morkų;
5 g petražolių ir čiobrelių;
200 g špinatų;
1 šaukštas sviesto;
100 g žaliųjų žirnelių.

Gamyba

Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais pjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudėti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.

spinatu-sriuba.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/278/spinatu-sriuba