Pomidorų sriuba

2011-10-14 16:52:04

Ingredientai

Aliejus kepimui;
2 baziliko lapeliai;
3 skiltelės česnako;
2 indeliai čiobrelio šakelių;
druska;
pipirai;
1 kg gerai prinokusių pomidorų;
1 lauro lapelis;
300 g supjaustytų svogūnų;
500 ml vištienos sultinio.

Gamyba

Užvirinkite puode 1-2 litrus vandens, tiek, kad apsemtų pomidorus. Išpjaukite pomidorų kotelius peiliu. Meskite po 2-3 pomidorus į verdanti vandenį ir virkite maždaug 10 sekundžių, kad nusiluptų jų odelė. Galite sumesti nuplikytus pomidorus į indą su šaltu vandeniu atvėsti, bus patogiau lupti. Nulupkite odelę, supjaustykite kiekvieną pomidorą į keturias dalis ir išpjaukite sėklas. Ant žemos-vidutinės ugnies įkaitinkite puodą ir įpilkite truputį alyvų aliejaus. Sumeskite supjaustytus svogūnus bei sutraiškytas česnako skilteles ir pakepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus, lauro lapą, čiobrelį, supilkite sultinį ir virkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Išimkite lauro lapą bei čiobrelį. Gerai susmulkinkite sriubą blenderiu - smulkintuvu. Pagardinkite prieskoniais ir patiekite.

pomidoru-sriuba.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/281/pomidoru-sriuba