Aštrūs vištienos vėrinukai

2011-09-30 11:33:12

Ingredientai

300 g vištienos filė;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
šaukštelis citrinos sulčių;
šaukštelis paprikoS;
šaukštelis maltų kmynų;
pusė šaukštelio džiovinto raudonėlio;
pusė šaukštelio aitriosios paprikos.

Gamyba

Filė supjaustyti gabalėliais, iš likusių ingridientų sumaišyti vientisą masę ir ja užpilti vištieną. Marinuoti 1 valandą. Kepimo būdai gali būti du - sveikesnis ir nelabai. Sveikesnis - įkaitinti orkaitę iki 200 C, vištieną dėti į folija išklotą skardą ir kepti 30 min. Nesveikasis kepimo būdas - vištieną kepti įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Iškeptus gabalėlius verti ant iešmelių kartu su paprika, pomidorais, agurkais, fermentiniu sūriu, alyvuogėmis - viskuo, kas tik pasitaikys po ranka. Patiekti galima kartu su pjaustytu salieru ir česnakiniu (majonezo, grietinės ir česnako) padažu.

astrus-vistienos-verinukai.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/31/astrus-vistienos-verinukai