Pikantiški grybai

2011-10-18 15:39:01

Ingredientai

Pusė stiklinės acto;
250 g cukraus;
5 gvazdikėliai;
5 kvapnieji pipirai;
10 lauro lapų;
1400 g sūdytų grybų;
1 kg svogūnų.

Gamyba

Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode troškinami ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Po to sudedami grybai, suberiamas cukrus ir dar kelias minutes maišant kaitinama. Į puodą supilamas actas, viskas išmaišoma ir pusvalandžiui paliekama uždengtame puode. Ataušęs troškinys sudėliojamas į pusdubenius, puošiamas grybų kepurėlėmis ir petražolių ar kitų žalumynų šakelėmis.

pikantiski-grybai.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/315/pikantiski-grybai