Bulvių - grybų apkepas

2011-10-19 15:22:30

Ingredientai

Aliejus;
1 kg bulvių;
druska;
1 indelis grietinės;
1 kg grybų;
2 kiaušiniai;
pienas;
pipirai;
1 svogūnas.

Gamyba

Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su grybais ir kepame aliejuje (nedideliam kiekyje). Paprieskoniuojam, supilam grietinę ir dar kelias minutėles patroškinam. Bulves nuskutame, sutarkuojame burokine tarka. Į tarkius dedam druskos, kiaušinius, pilam pieną, aliejaus porą šaukštų ir viską išmaišome gerai. Pusę tarkių dedame į skardą išteptą aliejumi, ir gražiai padengiam dugną, ant viršaus dedam keptus grybus, ant jų - vėl tarkius likusius. Šaukštu gražiai visą skardos turinį paspaudžiame. Šauname į orkaitę 200 laipsnių ir kepame kol viršus gražiai parus.

bulviu-grybu-apkepas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/367/bulviu-grybu-apkepas