Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2011-10-21 14:19:07

Ingredientai

2 g druskos;
150 g fermentinio sūrio;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai krakmolo;
2 šaukštai majonezo;
60 g miltų;
200 ml pieno;
1 g pipirų;
50 g sviesto;
2 svogūnai;
400 g vištienos be kaulų;
20 g vištienos sultinio.

Gamyba

Kepsnelių gaminimas
Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka, įberti smulkiai supjaustytą svogūną ir viską išmaišyti. Tuomet sudėti krakmolą, kiaušinius, majonezą, pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paruoštą masę palikti 10 min pastovėti. Kepti kaip blynus.

Padažo gaminimas
Miltus šviesiai paskrudinkite. Vėliau miltus atskieskite pienu, sudėti nuplautus, griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir apie 10 min. pavirinkite. Sudėkite prieš tai riebaluose pakepintų smulkintų svogūnų, pagardinkite vištienos sultiniu ir sudėkite sviestą, pakaitinkite ant silpnos ugnies.

Garnyrui galima patiekti:
Šviežios virtos bulvės su krapiukais
Šviežių daržovių salotos

Į lėkštę dedame kepsnelius, juos užpilame paruoštu padažu, šalia sudedame virtas bulves ir šviežių daržovių salotas. Papuošiame krapų šakele.

vistienos-kepsneliai-su-pievagrybiu-padazu.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/395/vistienos-kepsneliai-su-pievagrybiu-padazu