Mėsiškas padažas

2011-10-21 17:02:30

Ingredientai

4 dideli, atsidarę pievagrybiai;
1 indelis grietinėlės;
500 g kiaulienos;
3 šaukštai sojų padažo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
prieskoniai pagal skonį.

Gamyba

Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa bus gerai apkepinta.

Tuo tarpu supjaustome pievagrybius, taip pat smulkiais gabaliukais. Taip pat ir svogūną.

Mėsai apkepus pabarstome ją pipirais, druska ir kitais prieskoniais pagal skonį tada, dedame ją į vidutinio dydžio puodą ir įpylus truputėlį vandens paliekame ant silpnos ugnies.

Tada apkepiname pievagrybius. Juos kepiname tol, kol išgaruos beveik visos jų sultys (apie 7min). Jiems apkepus, sudedame juos ant mėsos, pamaišome ir įpilame kelis šlakelius sojos padažo.

Svogūną taip pat atskirai apkepinus ant sviesto, sudedame jį ant mėsos ir pievagrybių. Viską išmaišome ir paliekame kokioms 5 minutėms ant silpnos ugnies.

Tada supilame grietinėlę, išmaišome ir paliekame kokioms 45 minutėms troškintis. Jei po 45 minučių masė nėra tirštoka, galima įdėti šaukštą miltų sumaišytų su vandeniu, kad sutirštėtų.

Patiekalas skaniausiai patiekiamas ant makaronų - spagečių, ar jau pagal Jūsų fantaziją, be to su šiuo patiekalu nebijokite keisti ingredientų.

mesiskas-padazas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/406/mesiskas-padazas