Kepta lydeka

2011-10-24 11:22:57

Ingredientai

2 šaukštai grietinės;
1 kg lydeka;
2 šaukštai aliejaus;
1 citrina;
druska;
juodieji pipirai;
1 šaukštas kvietinių miltų.

Gamyba

Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į keptuvą su įkaitintu aliejumi, užpilkite grietinės, miltų, išspaustos citrinos sulčių mišiniu ir kepkite orkaitėje kartais palaistant susidariusiomis sultimis.
 

Iškeptą, supjaustyta lydeką dėkite į pusdubenį ir užpilkite tuo pačiu padažu kuriame kepė. Prie žuvies duokite virtų bulvių, bulvių košės ar duonos, žalių ar raugintų kopūstų, papuoškite salotomis, agurkais, alyvuogėmis ar kitomis daržovėmis.

kepta-lydeka.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/420/kepta-lydeka