Obuolinis čatnis

2011-11-18 14:31:45

Ingredientai

500 g kietų obuolių, supjaustytų riekelėmis;
500 g pomidorų, supjaustytų riekelėmis;
1 didelio svogūnas;
2 česnako skiltelių;
100 g smulkintų datulių;
10 vnt. juodųjų pipirų (arba 1 arb. š. grūstų juodųjų pipirų);
½ arb. š. malto kardamono;
1 arb. š. maltų kalendrų;
2 valg. š. šviežių smulkintų petražolių;
1 valg. š. druskos;
200 ml vyno acto;
300 g cukraus.

Gamyba

Supjaustykite obuolius bei pomidorus riekelėmis ir sudėkite į keptuvę storu dugnu. Tada įdėkite cukrų, datules, įpilkite vyno actą ir pradėkite kaitinti, nuimdami susidariusias putas. Vėliau įdėkite prieskonius ir virkite nuolat maišydami ant nedidelės ugnies apie 20 min., kol obuoliai suminkštės. Išpilstykite karštą čatnį į šiltus bei sterilius stiklainius ir uždenkite oro nepraleidžiančiais dangteliais. Skanaus.

obuolinis-catnis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/465/obuolinis-catnis