Šokoladiniai pyragaičiai su karšto šokolado įdaru

2011-11-28 11:49:23

Ingredientai

40 g cukraus pudros;
5 gabalėliai įdarui juodo šokolado;
160 g juodo šokolado;
2 kiaušinių baltymai
80 g maltų migdolų;
35 g miltų;
80 g sviesto;
5 šaukštai vanilinių ledų (tinka ir kitokie);
avietės papuošimui.

Gamyba

Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temp.

Miltus, cukraus pudrą, maltus migdolus sumaišyti viename dubenyje. Ištirpinti sviestą ir jį supilti į dubenį. Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje arba sulaužytus gabaliukus sudėti į nepridegančią keptuvę ir užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų šokolado gabalėlių viršų. Dėti ant dujinės ar elektrinės viryklės ir kaitinti tol, kol šokolado gabalėlius pradūrus peiliu, jie bus skysti.Tada greit vandeni nupilti ir šokolado masę supilti į dubenį su kitais ingridientais.

Išplakti kiaušinių baltymus ir lengvai permaišyti su šokoladine mase. Pyragėliu masę supilti lygiomis dalimis į 5 popierines kepimui naudojamas formeles iki pusės, įdėti po vieną gabalėlį šokolado ir užpilti likusią šokoladinę masę. Galima naudoti ir 5 juodo šokolado triufeliu rutuliukus vietoj 5 gabalėlių šokolado. Kepti apie 15-20 min, leisti kelias minutes atvėsti, puošti avietėmis ir ledais. Tiekti iš karto.

Šokolado įdaras išbus apie 1val skystas viduje, o jei bus tiekiamas vėliau galima kelioms sekundėms įdėti į mikrobangų krosnelę ar kelioms minutėms į 150 laipsnių orkaitę, kad vėl įdaras būtų skystas. Skanaus

sokoladas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/469/sokoladiniai-pyragaiciai-su-karsto-sokolado-idaru