Kalėdinis imbierinis keksas

2011-09-30 13:22:36

Ingredientai

125 g sviesto;
100 g rudojo cukraus;
2 kiaušiniai;
pusė stiklinės pieno;
2 šaukštai medaus;
250 g miltų;
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
pusė arbatinio šaukštelio sodos;
2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero;
1 arbatinis šaukštelis cinamono;
2 valgomieji šaukštai romo;
300 g džiovintų vaisių arba cukatų.

Gamyba

Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir įmušti po vieną kiaušinį. Po to supilti pieną. Paskui sudėti medų ir imbierą. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir romu bei palikti išmirkti pusvalandžiui. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilti sausus produktus, kruopščiai viską išmaišyti. Džiovintus vaisius nusausinti ir sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180°C apie 40 minučių. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudrą.

kaledinis-imbierinis-keksas.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/50/kaledinis-imbierinis-keksas