Kalėdinis aguoninis vyniotinis

2011-09-30 13:28:01

Ingredientai

4 kiaušiniai;
100 g cukraus;
tarkuota citrinos žievelė;
pakelis vanilinio cukraus;
100 g miltų;
sviesto skardai ištepti;
2 stiklinės aguonų;
stiklinė pieno;
3 kiaušinių tryniai;
nepilna stiklinė cukraus;
pusė stiklinės smulkiai kapotų migdolų riešutų;
100g sviesto;
175 g šokolado;
150 ml neriebios grietinėlės;
šaukštelis tirpios kavos.

Gamyba

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėtiant trynių masės ir supilti miltus. Viską atsargiai išmaišyti. Kepimo skardą gerai ištepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi.Tešlą ant popieriaus tepti 1 cm storio sluoksniu ir kepti orkaitėje apie 10 min. Iškepusį biskvitą aptepti įdaru ir iš karto susukti į vyniotinį. Tuomet ataušinti ir aptepti šokoladiniu glajumi.

Įdarui aguonas užpilti karštu pienu kad išbrinktų. Kai išbrinks į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas ir palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalti per mėsmalė, 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stiklinė cukraus. Įdeti aguonas, migdolų riešutus, 100g lydyto sviesto, išmaišyti, baltymus išplakti iki standžių putų, atsargiai ismaišyti su aguonų masė.

Glajui : Sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę kaitinti ant silpnos ugnies.

kaledinis-aguoninis-vyniotinis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/51/kaledinis-aguoninis-vyniotinis