Farširuota Kalėdinė lydeka

2011-09-30 13:35:09

Ingredientai

1 lydeka (apie 2 kg svorio);
2 morkos;
1 svogūnas;
2 riekės batono;
2 kiaušiniai;
100 g nerūkytų lašinių;
200 ml pieno;
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų;
druska.
Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Gamyba

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskiriame mėsą nuo stuburo ir nuvalome mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą marinuojame su pipirais ir druska. Morkas sutarkuojame stambia tarkele ir pakepiname aliejuje. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkti į pieną. Gauta žuvies mėsa permalama mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalame ir lašinius. Gauta masė išminkoma. Sudedame kiaušinius, suberiame likusius baltuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gauta masė sudedama į lydekos odą, užsiuvamas pilvas. Lydeka ištepama aliejumi ir kepama orkaitėje apie 1,5 val., +150 laipsnių temperatūroje.

farsiruota-kaledine-lydeka.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/53/farsiruota-kaledine-lydeka