Salotinis „Gulbių ežeras"

2011-09-28 16:33:44

Ingredientai

Pirmajam, kaloringesniam mišrainės variantui reikės:
8 virtų kiaušinių,
200 g, rūkytos lašišos,
200 g. fermentinio sūrio,
4 šaukštų majonezo,
200 pievagrybių,
2 didesnių raudonų svogūnų,
citrininiai pipirai,
juodųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,
ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
šaukšto garstyčių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
4 šaukštų majonezo,
žiupsnelio druskos.

Antrajam variantui, mažiau kalorijų turinčiam, reikės:
8 virtų kiaušinių, 200 g, rūkytos lašišos,
indelio grūdėtos varškės,
200 žalių pievagrybių,
2 raudonų svogūnų,
baltųjų pipirų
druskos,
citrinos apšlakstymui,
ridikėlio papuošimui

Salotiniam ežero vandeniui reikės:
saujos špinatų,ryšelio svogūnų laiškų,
saujelės žalių bazilikų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
5 šaukštų natūralaus jogurto,
žiupsnelio druskos.

Gamyba

Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Ipilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
Dabar metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas „pilvas'' kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis'', pasodinti „medžius'', „augalus'', „gėlę'', patupdyti kiaušinines gulbes.
Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!
Nuotraukoje patiekalas iš pirmo varianto produktų.

salotos.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/7/salotinis-gulbiu-ezeras