Varškės apkepas kitaip

2011-10-03 12:43:26

Ingredientai

3 šaukšteliai aguonų;
2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
200 g cukraus;
250 g grietinės;
100 g lydyto sviesto;
160 g džiūvėsėlių;
1 citrina;
4 kiaušiniai;
1 kg varškės.

Gamyba

Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.

Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su smulkiais džiūvėsėliais. Šia mase padengiame kepimo formą, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.

Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels.

varskes-apkepas-kitaip.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/75/varskes-apkepas-kitaip