Plikytos tešlos pyragaičiai

2011-10-03 13:38:13

Ingredientai

1 stiklinė vandens;
1 stiklinė miltų;
100 g sviesto;
4 kiaušiniai;
100 g cukraus miltelių;
100 g „Rududu“;
aviečių.

Gamyba

Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.

Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname ir įdarome „Rududu“ bei avietėmis.

plikytos-teslos-pyragaiciai.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/76/plikytos-teslos-pyragaiciai