Velykinis avinėlis

2011-09-28 16:55:27

Ingredientai

100 g karčiojo šokolado,
250 g sviesto arba margarino,
250 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai, keli lašai karčiųjų migdolų aromato,
400 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
300 g baltojo šokolado glajui,
250 g marcipanų masės,
50 g cukraus pudros,
žalių, raudonų ir geltonų maistinių dažų,
šiek tiek šokoladinio glajaus papuošti,
riebalų formai patepti,
cukraus pudros darbiniam paviršiui pabarstyti.

Gamyba

Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po vieną), migdolų aromatu. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti į riebalų ir kiaušinių masę, išmaišius sudėti šokoladą. Avinėlio formą (29 cm ilgio, 2 l talpos) ištepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. Kepti iki 175 laipsnių C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Kepinį dar 10 min. palaikyti formoje, tada išversti ir atvėsinti.

Baltąjį šokoladą sukapojus ištirpinti karšto vandens vonelėje, aplieti avinėlį. Marcipanus suminkyti su cukraus pudra, masę padalyti į dvi dalis. Vieną dalį nuspalvinti žaliais maistiniais dažais. Likusią masę dar kartą padalyti. Pusę jos nuspalvinti rausvai, kitą – geltonai, apibarstyti cukraus pudra ir plonai (2 mm sluoksniu) iškočioti. Iš masės išpjaustyti gėlytes, jų centre – skrituliukus. Rausvoms gėlytėms įdėti geltonus vidurėlius, geltonoms – rausvus. Iš trečdalio žalios marcipanų masės iškočioti ilgą volelį, jį perpjauti, dalis suvyti virvute. Likusią masę išspausti per bulvių spaudyklę.

Avinėlį padėti ant padėklo, papuošti marcipanine žole, gėlytėmis ir virvute.

avinelis.jpg

Šis puslapis atspausdintas iš www.tv3.lt https://www.tv3.lt/receptas/8/velykinis-avinelis