cepelinai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „cepelinai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „cepelinai“.

Cepelinų, bulvių ir mėsos kainos skirtinguose miestuose – lyg ne vienoje Lietuvoje

Cepelinai arba didžkukuliai yra vienas iš populiariausių patiekalų, kuriuos maitinimo įstaigose užsisako tiek lietuviai, tiek užsieniečiai, norintys susipažinti su mūsų virtuve. Prasidedant vasarai ir planuojant vasaros keliones, pravartu žinoti, kurių miestų kavinėse cepelinų galima paragauti pigiau, mat ne kiekvienas turi laiko ir įgūdžių jiems gaminti.
2024-05-30

Pietų kaina Palangoje šokiravo poilsiautoją: „Protu nesuvokiama“

Pasakyti, kad aš šokiruotas, tai lyg nieko nepasakyti. Aš dar dabar nesuvokiu, kodėl tokiomis aukštomis kainomis prekiaudami sugeba verslai išsilaikyti Lietuvoje? Gal aš ko nežinau? Gal Lietuva pagal vidutines pajamas vienam asmeniui Pasaulyje jau pakilo į lyderių trejetuką? Gal mūsų senjorų pensijos senai aplenkė vokiečių senjorus? Neatsitiktinai paminėjau senjorus, nes manau tai pagrindinė kurortinių valgyklų klientūra įsimaišanti tarp vidutines pajamas gaunančių tautiečių.
162 2024-05-21

Atrado, kur verda skaniausius cepelinus Lietuvoje: „Tuo įsitikinu ne pirmąkart“

Norėdami pasakyti, kad skaniai pavalgėme kokioje maitinimo įstaigoje daugelis dažniausiai naudojame panašų išsireiškimą – pavalgiau skaniai kaip namie. Ir taip dažniausiai apibūdiname ne pietus prabangiame restorane, o dienos pietus kavinukėje ar valgyklėlėje. Nors kas mėnesį apsilankau keliuose naujuose maitinimo įstaigose, per metus jų skaičius perkopia 50 ir taip eksperimentuoju jau keli metai iš eilės. Pasigirti jog vietų, kurias galėčiau apiberti panašiais išsireiškimais, nėra daug.
2024-05-16

Alytaus gimnazistai nepasiduoda: toliau reikalauja spirgučių ant cepelinų

Neseniai Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje nuskambėjo neįprasta situacija – mokiniai rinko parašus tam, kad mokykloje būtų paliktas spirgučių padažas ant cepelinų. Šiuo metu moksleiviai vis dar siekia valgykloje išlaikyti spirgučius. Alytaus šv. Benedikto gimnazijos vyresniųjų klasių moksleiviai nenuleidžia rankų ir siekia, kad būtų sugrąžinti prieš dvi savaites nuo cepelinų „dingę“ spirgučiai. Parašus surinkti pavyko puikiai Naujienų portalas AlytusPlius.
2024-05-08

Alytaus gimnazistai sukilo: nenori valgyti cepelinų be spirgučių

AlytusPlius.lt redakcija sulaukė neįprasto pagalbos prašymo. Ne vieną laišką atsiuntę Alytaus šv. Benedikto gimnazijos mokiniai tvirtino, kad anksčiau mokyklos valgykloje buvo sudaryta galimybė cepelinus valgyti su spirgučiais, tačiau dabar esą spirgučiai yra uždrausti. Mokinių teigimu, tai yra tarsi pasityčiojimas iš nacionalinio patiekalo ir tvirtino, kad tokia tvarka daugeliui nepriimtina. Atsiuntė laišką „Alytaus šv.
74 2024-05-03

Taip gaminti cepelinus išmokė mama: skonis niekada nenuvilia

„Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių.
2024-02-16

Taip gaminti cepelinus išmokė draugė: greita ir labai skanu

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2024-02-02

Artėja pasaulinė cepelinų diena: pasiruoškite iš anksto

Amerikos lietuvis Juozas Vaičiūnas 2014 metais pirmąjį vasario sekmadienį įgyvendino iniciatyvą visose pasaulio šalyse pradėti švęsti Pasaulio cepelinų dieną. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus. Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve. Cepelinai nuo seno gaminami dvejopi – iš virtų ir iš žalių bulvių tešlos.
230 2024-02-02
REKLAMA
Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!  Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!

Cepelinus šeimai paruošite vos už kelis eurus: „Lidl“ bulvės ir mėsa dar pigiau!

Ką dažniausiai rekomenduojama paragauti pirmą kartą į Lietuvą atvykusiam svečiui? Cepelinus! Ir ne veltui. Šie apvalaini, minkšti, mėsa ar kitomis gėrybėmis įdaryti kukuliai yra tikras lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, valgomas ypatingų švenčių proga.
2024-02-02

Turbo greitas cepelinų receptas: Ilona rekomenduoja 100 proc.

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2024-01-19
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų