gardėsis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „gardėsis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „gardėsis“.

Receptas. Pyragas su slyvomis

INGREDIENTAI: 250 gramų margarino (kepinių) 5 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 200 gramų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek miltai 1 kilogramas slyvų 5 vienetai obuolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną ištirpinti, į jį supilti cukrų, įdėti grietinę, kepimo miltelius, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Po truputį pilti miltus, kad gautųsi tirštos blynų tešlos konsistencija.
2022-02-27

Receptas. Braziliškas saldėsis "Maria Mole"

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 5 gūželės kiaušinių (baltymai) 6 gramai želatinos 100 mililitrų vandens 100 gramų kokosų (drožlės) šiek tiek citrinos rūgšties (pagal skonį) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną išbrinkinkite vandeny ir ištirpinkite. 20x20 cm formą išklokite maistine plėvele ir perbraukite aliejuotu delnu. Formos dugną pabarstykite kokosų drožlėmis.
2022-02-16

Velykinis mielinis pyragas „Avytė"

Tešlai jums reikės: 650 g miltų, 40 g mielių, 250 ml šilto pieno, 100 g cukraus, žiupsnelio druskos, 150 g sviesto arba margarino, 2 kiaušinių. Baltam glajui: 200 g miltinio cukraus, 2 kiaušinių baltymai ir citrinos sulčių. Įdarui: 150 g cukraus, 100 g cinamono. Paruošimas: Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus ir užpylus šiltu (kambario temperatūros) pienu (100 ml) tirpinti, kol neliks gumulėlių.
2012-03-23

„Marshmallows“: amerikiečiams saldžios pagalvėlės, lietuviams – sintetinė kempinė

Kasmet paskutiniojo vasaros mėnesio pabaigoje Jungtinių Amerikos Valstijų parduotuvėse saldumynų lentynos pastebimai ištuštėja. Mat rugpjūčio 30-ąją smaližiaujantys amerikiečiai mini saldžiųjų marshmallows dieną ir kaip pašėlę namo tempiasi pakuotes su šiais saldumynais. Gardina kakavą ir kepa ant laužo Nors lietuviškai jie vadinami zefyrais, tačiau amerikietiškųjų skonis iš tikrųjų nė kiek nepanašus į mūsiškių.
2011-09-21

Lietuviškas „gardėsis“ – makaronai su žmogaus placenta

Visame pasaulyje ant žmonių stalo atsiduria patys keisčiausi dalykai. Kažkas gardžiuojasi skėriais, gyvačių užpiltinėm, kažkam tikru delikatesu seniai tapo šuniena ir katiena. Tačiau net ir tokiame margame pasaulyje gali atsirasti tai, kas iš tiesų nustebins ir šokiruos. Ir netgi ne kažkokioje egzotiškoje šalyje, o čia pat – Lietuvoje. Viename lietuviškame receptų tinklalapyje komentatoriai tiesiog pasiuto išvydę ten pasiūlytą receptą. „Makaronai su placenta“ – taip vadinasi patiekalas.
2010-11-12
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų