Receptai

Arbata  (nuotr. 123rf.com)
Ragina šiemet prisirinkti šių žolelių: jos – aukso gysla organizmui (4) 2024.03.19 13:20 Atėjus pavasariui, daugelis pajuntame jėgų ir energijos stygių. Norisi papildyti organizmą vitaminais ir vertingu maistu. Dažniausiai kovą jau imame ilgėtis šviežių daržovių ir, vos tik pasirodžius pirmiesiems ridikėliams, skubame juos pirkti. Tačiau norint organizmą sustiprinti vitaminų doze, nebūtina pirkti iš šiltųjų ...
Lašiša (nuotr. 123rf.com)
Štai, kiek kartų per savaitę vertėtų valgyti žuvį: sveikata padėkos (4) 2024.01.24 15:50 Ne veltui Viduržemio jūros regiono dieta laikoma sveikatai palankiausia – ji kupina šviežių daržovių, ankštinių, kokybiško alyvuogių aliejaus bei liesos mėsos, žuvies. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad mums itin naudinga tinkamai paruošta žuvis, o Viduržemio jūros ...
Kotryna Starkienė verda pupelių sriubą
Kotrynos Starkienės virtuvėje – sušildanti daržovių sriuba: ypač patiks avokadų mėgėjams (1) 2024.01.13 10:08 Sausį žmonės neretai metai sau visokiausių iššūkių. Vienus įvykdyti sunku, o kitų imtis – tikras malonumas. Štai Kotryna Starkienė visą šį mėnesį nusprendė paskirti patiekalams iš daržovių, kurie yra ne tik gardūs, bet ir be galo maistingi. Šeštadienio rytą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pasidalijo receptais, ...
Robertas Ščesnavičius ir Renata Norvilė
Pabodo šaltibarščiai? Žinomas kulinaras atskleidė sriubą, kuri lengvai juos pakeis (2) 2023.06.24 10:08 Jau šį sekmadienį prie TV3 ekranų ir vėl susiburs legendinio kulinaro Roberto Ščesnavičiaus gerbėjai. Kuo šį kartą žiūrovus pasiruošęs nustebinti Robertas? Žiūrovų laukia ne tik linksma ir gardi „Kulinarinio detektyvo“ užduotis, bet ir tikru „Vasaros hitu“ tapsianti sriuba, galinti konkuruoti net ir su visų lietuvių ...
Balta mišrainė (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
Taip gaminti baltą mišrainę išmokė kaimynė: išeina daug skanesnė (7) 2023.05.29 20:33 „Kai pabosta įprasta balta mišrainė, maišau šią šiek tiek kitokią, bet gaivesnę jos versiją. Šia mišraine mane prieš keletą metų pavaišino kaimynė Edita. Ir nuo tada ji papildė mano mėgstamų mišrainių sąrašą. Taigi receptu dalinuosi ir su jumis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai ...
Trys Vytaro Radzevičiaus austrių receptai, padėsiantys pasiruošti Naujųjų metų vakarėliui   
Trys Vytaro Radzevičiaus austrių receptai, padėsiantys pasiruošti Naujųjų metų vakarėliui    (3) 2022.12.29 09:26 Tarpušventis – puikus metas planuoti Naujųjų metų vakarėlį. Pasiruošti reikia ne tik kostiumą, tačiau ir maistą, kuris galėtų pradžiuginti svečius. Tam puikiai tiks įvairių jūros gėrybių užkandžiai, o vienas geriausių variantų – austrės, kurių paruošimas nereikalaus daug jūsų laiko. „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius ...
 	Paprastas lašišos pyragas pagal Ingridą Martinkėnaitę: nuo stalo dings akimirksniu
Paprastas lašišos pyragas pagal Ingridą Martinkėnaitę: nuo stalo dings akimirksniu 2022.12.21 18:30 Artėjant didžiausioms metų šventėms po truputį pradedame galvoti, ką padėti ant kalėdinio stalo. Atlikėja Ingrida Martinkėnaitė dalijasi itin paprastu lašišos ir brokolių pyrago receptu, kuris puikiai tiks ir ant šių metų šventinio stalo. Pyrago receptu Ingrida Martinkėnaitė pasidalijo socialiniuose tinkluose, o įrašu ...
 	Paprastos varškės spurgos pagal Katažiną Zvonkuvienę: ištirps burnoje
Paprastos varškės spurgos pagal Katažiną Zvonkuvienę: ištirps burnoje, tad norėsis kartoti (2) 2022.12.09 18:30 Didžiosioms metų šventėms vis sparčiau lipant ant kulnų, namuose norisi šilumos ir jaukumo. Socialiniuose tinkluose dainininkė Katažina Zvonkuvienė neretai dalijasi įvairiais receptais, kurie ne tik padeda namuose sukurti šventinę nuotaiką, bet ir sulaukia daug žmonių dėmesio. Žinoma moteris dalijosi savo spurgų ...
Marinuota mėsa (nuotr. 123rf.com)
Šie marinatai mėsai nepaliks abejingų: patiekalai akimirksniu dings nuo stalo 2022.08.03 21:46 Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio. Maistas yra vienas iš puikių būdų pažinti kitas šalis, o Graikijos virtuvė pasižymi sultingais mėsos patiekalais, kuriuos nesunku pasigaminti ir ...
Rekomenduoja išbandyti šį kalėdinį pyragą: nustebinsite visą šeimyną (nuotr. stop kadras)
Rekomenduoja išbandyti šį kalėdinį pyragą: nustebinsite visą šeimyną 2021.12.20 15:48 Gražiausios metų šventės jau čia pat, todėl dar nežinantiems, ką saldaus patiekti ant Kalėdų stalo, TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis turi pasiūlymą. Laidoje jis parodė, kaip pasigaminti mielinį pyragą „Babka“ su aguonų įdaru.
Tokio sumuštinio su silke dar nebūsite ragavę – taps tikra švenčių stalo pažiba (nuotr. stop kadras)
Tokio sumuštinio su silke dar nebūsite ragavę – taps švenčių stalo pažiba 2021.12.18 10:30 Gražiausios metų šventės jau visai ne už kalnų, tad jau tikrai verta pradėti galvoti apie šventinį stalą. TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis turi pasiūlymą – sumuštinį su silke, kiaušinių salotomis ir agurkų pagardu. Jums reikės: 1. Pakuotės silpnai sūdytos silkės; 2. Norimo dydžio ...
Tortas (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)
Ką dėti ant naujametinio stalo? (3) 2013.12.29 23:26 Po Kalėdų maratono nepraėjus nė savaitei vėl visą parą stovėti prie puodų net užkietėjusiems kulinarams per didelis iššūkis. Todėl, pavyzdžiui, vokiečiai ir austrai per Naujuosius metus ant stalo stato rakletę. Tai specialus elektrinis keptuvas su daug mažų keptuvyčių. Šalia statomi indai su virtomis bulvėmis, kurios ...
Kalėdinis pyragas ( R. Šimėnės asm. archyvo nuotr.) (nuotr. asm. archyvo)
R. Šimėnė: kalėdinį džiovintų vaisių pyragą galima laikyti netgi metus (1) 2013.12.15 08:45 Zita Kelmickaitė, LRT televizijos laida „Ryto suktinis“, LRT.lt Kad saldumynas būtų gardus, reikia turėti laiko ir noro padaryti gardžiai, įsitikinusi Rasa Šimėnė, kurios pomėgis – kepti tortus. „Jeigu neturi laiko ir norėsi greitai padaryti, man atrodo, nebus taip gerai, kaip turint daug laiko. Aš pati prieš kepdama jau ...
Sumuštiniai (nuotr. Organizatorių)
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais 2013.10.22 15:06 Kulinarijos lofto Čiop Čiop meistrai siūlo pasigaminti sumuštinius su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais. Pradedame gaminti! Sumuštiniai su rūkytu šamu ir keptais pomidoriukais Ant orkaitėje paskrudintos juodos duonos užtepkite varškės tepamą sūrį, sumaišytą su grietine ir šviežiomis ...
Pyragėliai (skanuirsveika.lt)
Trapūs pyragėliai su figomis bei fetos sūriu 2012.12.26 10:44 Ingredientai: 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos 4 šviežių figų 100 –150 g graikiško fetos arba ožkos sūrio 50 g rukolos Gaminimas: Iš sluoksniuotos tešlos naudojant stiklinę išspaudžiame apskritimus. Apskritimus sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į apskritimo viduriuką sudedame susmulkintas figas bei ...
Į viršų