Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė
Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė (dalyvauja 16) Konkursas pasibaigęs Pagaliau – vasara. Saulė, šiluma ir lengvas maistas. Juk kiekvienas iš mūsų turime savo specialių receptų, ką galima greitai pasiruošti iškylai į gamtą, prie jūros ar ramiam vakarui namuose su draugais, šeima. Mėgėjams gaminti portalas Balsas.lt kartu su UAB „Gerovės“ konservų fabriku skelbia vasarišką konkursą – atsiųskite...

Mažos sūrio picos su pomidorų ir česnakų užtepėle

1 arb. šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
2 skiltelės česnako
3 pomidorai
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
15 g šviežių mielių (arba 7 g sausų mielių)
3 rūšių sūriai (maskarponės, mėlynojo pelėsinio sūrio ir feta) pagal skonį
pagal skonį žalumynai

Ištirpinti mieles vandenyje su cukrumi.
Tada pilti į tą patį dubenį miltus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkyti. Minkyti, kol pasidarys vientisa masė.
Tada patepti dubenį aliejumi ir palikti tešlą bent 40 min. šiltai, kad pakiltų.
Pomidorus nuplikinti karštu vandeniu, nulupti, susmulkinti ir pakepinti gilioje keptuvėje su aliejumi.
Pomidorus paskaninti susmulkintu česnaku, žalumynais bei druska.
Pakilusią tešlą suskirstyti į mažesnius kamuoliukus ir iškočioti mažus blynelius.
Ant jų sudėti pomidorų masę ir supjaustytus sūrius.
Kepti apie 13-15 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Patiekti šiltas.
 

Naujausi dalyviai

Į viršų