Užtepėlė iš avokado ir pomidorų
Reikia:
Avokado (prinokusio – turi būti būtinai minkštas, jeigu avokadas bus kietas, reikia prinokinti)
Didelio pomidoro arba 6-8 mažiukų - čeri
Pusės svogūno (nedidelio, tinka ir baltas, ir tamsus, pastarasis net gražiau)
Česnako skiltelės
Pusės nedidelės citrinos sulčių
Pipirų – pagal skonį
Druskos – pagal skonį
Krapo šakelės – papuošimui
Juodos arba baltos duonos
Iš avokado išimamas kaulas, avokado minkštimas apšlakstomas citrinos sultimis – jos padeda išsaugoti avokado spalvą ir jis nepatamsėja. Pomidorai (nenulupti) supjaustomi į kelias dalis arba per pusę perpjaunami, jeigu jie mažiukai. Svogūnas supjaustomas juostelėmis, česnakas – į kelias dalis. Viskas dedama į smulkintuvą (blenderį). Įberiama druskos ir pipirų. Ir sumulama. Tik ne iki visiškos košelės – turi matytis pomidoriukų raudonis ir svogūnų gabaliukai. Patiekiama su juoda arba balta duona arba paplotėliais (tik ne saldžiais). Nereikia tepti ant duonos iš karto, nes jis prisigers išsiskyrusių pomidorų ir svogūnų sulčių. Nereikia bijoti, kad užtepėlė ilgiau palaikyta patamsės - jos spalvą saugo citrinos sultys. Skanaus.
Naujausi dalyviai
- 2012-07-02 18:54:37 Edita Valasavičiutė
- 2012-06-26 14:47:18 Užtepėlė su krabų lazdelėmis
- 2012-06-24 14:56:21 Sumuštinukai su mozzarella
- 2012-06-23 14:28:05 Graikinių riešutų su kepta duona užtepėlė
- 2012-06-22 19:18:02 UŽTEPĖLĖ SU KRABAIS
- 2012-06-22 19:06:44 UŽTEPĖLĖS SU DUONELĖMIS
- 2012-06-15 00:08:20 Skrebučių užtepėlė
- 2012-06-14 11:54:52 žuvies užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
- 2012-06-10 18:08:14 Baklažanų užtepėlė
- 2012-06-08 09:08:43 Saldi užtepėlė “BaLaRi”
- 2012-06-07 15:43:07 Persikai su užtepėle
- 2012-06-07 11:05:44 Kepta duona su užtepėle
- 2012-06-06 00:16:13 Užtepėlė iš avokado ir pomidorų
- 2012-06-05 09:38:31 Alyvuogių ir džiovintų pomidorų užtepėlė
- 2012-06-04 18:44:03 Mažos sūrio picos su pomidorų ir česnakų užtepėle
- 2012-06-04 18:33:27 Sumuštiniai su ožkos sūrio užtepėle