Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė
Recepto konkursas: gurmaniškiausia užtepėlė (dalyvauja 16) Konkursas pasibaigęs Pagaliau – vasara. Saulė, šiluma ir lengvas maistas. Juk kiekvienas iš mūsų turime savo specialių receptų, ką galima greitai pasiruošti iškylai į gamtą, prie jūros ar ramiam vakarui namuose su draugais, šeima. Mėgėjams gaminti portalas Balsas.lt kartu su UAB „Gerovės“ konservų fabriku skelbia vasarišką konkursą – atsiųskite...

Užtepėlė iš avokado ir pomidorų

 

Reikia:
Avokado (prinokusio – turi būti būtinai minkštas, jeigu avokadas bus kietas, reikia prinokinti)
Didelio pomidoro arba 6-8 mažiukų - čeri
Pusės svogūno (nedidelio, tinka ir baltas, ir tamsus, pastarasis net gražiau)
Česnako skiltelės
Pusės nedidelės citrinos sulčių
Pipirų – pagal skonį
Druskos – pagal skonį
Krapo šakelės – papuošimui
Juodos arba baltos duonos

Iš avokado išimamas kaulas, avokado minkštimas apšlakstomas citrinos sultimis – jos padeda išsaugoti avokado spalvą ir jis nepatamsėja. Pomidorai (nenulupti) supjaustomi į kelias dalis arba per pusę perpjaunami, jeigu jie mažiukai. Svogūnas supjaustomas juostelėmis, česnakas – į kelias dalis. Viskas dedama į smulkintuvą (blenderį). Įberiama druskos ir pipirų. Ir sumulama. Tik ne iki visiškos košelės – turi matytis pomidoriukų raudonis ir svogūnų gabaliukai. Patiekiama su juoda arba balta duona arba paplotėliais (tik ne saldžiais). Nereikia tepti ant duonos iš karto, nes jis prisigers išsiskyrusių pomidorų ir svogūnų sulčių. Nereikia bijoti, kad užtepėlė ilgiau palaikyta patamsės - jos spalvą saugo citrinos sultys. Skanaus. 
 

Naujausi dalyviai

Į viršų