REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Kevarriusas Hayesas (Teodoras Biliūnas/ BNS nuotr.)

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos savaitę užbaigė puikia nata. Rezultatu 94:76 susitvarkę su Vitorijos „Baskonia“ žalgiriečiai saviems fanams padovanojo jau antrąją pergalę iš eilės. 

51

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos savaitę užbaigė puikia nata. Rezultatu 94:76 susitvarkę su Vitorijos „Baskonia“ žalgiriečiai saviems fanams padovanojo jau antrąją pergalę iš eilės. 

REKLAMA

Tiek praeitose rungtynėse prieš Bolonijos „Virtus“, tiek šiose, vienas varikliukų buvo Kevarriusas Hayesas. Praeitame mače užfiksavęs geriausią pasirodymą naudingumo balais, šįkart jis sužibėjo taškų rinkime. 

Amerikietis per 27 min. pelnė 17 taškų (8/10 dvit., 1/2 baud.), taip pat atkovojo 7 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų. 

Tiesa, tokie pasirodymai šį sezoną puolėjui tikrai nebuvo itin dažni. 

Rungtynių epizodai:

„Manau, kad padėjo pastovumas, – paklaustas, kas leido taip pasitempti, sakė  K. Hayesas. – Nors ir buvau šiokioje tokioje duobėje, stengiausi žaisti su ta pačia energija. Treneris visada prašo vieno dalyko – energijos. Aš geriau jaučiuosi gynyboje, o pastaruoju metu gerai jaučiausi ir puolime. Viskas stoja į savo vietas.“

Po rungtynių su žurnalistais bendravęs žalgirietis taip pat apžvelgė komandos šansus patekti į įkrintamąsias ir savo pasirodymo detales. 

REKLAMA
REKLAMA

Kas leido sustabdyti „Baskonia“ ties 76 taškais?

Didelis dėmesys detalėms. Dvigubos savaitės metu labai sunku išlaikyti energijos lygį, bet mes su tuo gerai susitvarkėme. Apribojome jų tritaškius, manau, kad padarėme gerą darbą. Sustabdėme juos gynyba, keletą kartų gerai perėmėme kamuolius, o svarbiausia, kad reagavome puolime. 

REKLAMA

Daug kas galėjo numatyti, kad „Baskonia“ sugrįš pakovoti, vienu metu skirtumas buvo ir vienženklis. Kaip pavyko išvengti didesnių problemų?

Mes nesubyrėjome, išlikome kartu. Jie šiek tiek pabėgo, bet krepšinis toks yra – su kažkiek rizikų, pabėgimų, bet reikia išlikti santūriems ir toliau žaisti. 

Manau, kad mes tai ir padarėme. Kai tik pradėjome pelnyti taškus, pradėjo gerėti mūsų ritmas ir nustūmėme juos dar toliau. 

„Žalgiris“ daug keitėsi gynyboje, todėl tu buvai beveik nepakeičiamas šiandien. Kaip jautiesi turėdamas tokią rolę?

REKLAMA
REKLAMA

Jaučiuosi gerai. Vienas dalykas yra turėti atsakomybę užkrautą ant tavęs ir nesugebėti duoti rezultatų, bet išpildžiau šią rolę ir jaučiuosi labai gerai. Atrodo, kad darau tai, ką turėčiau daryti, tai, kas man priklauso, ką galiu padaryti, kad padėčiau komandai. Padariau savo dalį ir tai matosi. 

Šią savaitę sužaidei geriausias rungtynes naudingumo prasme, dabar sužaidei rezultatyviausias rungtynes. Kur yra didžiausias skirtumas žiūrint į šią ir praeitas savaites, turint omenyje tavo pasirodymą?

Manau, kad visada sunkiai dirbu, bet ne visada to užtenka, kartais žaidimas eina kitaip ir atsiduriu kitokiose situacijose. Savo metimais iš vidutinio nuotolio, „kabliais“, pasiruošimu, manau, kad padariau gerą darbą ir tobulėju šioje srityje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėjote trijų pralaimėjimų seriją, dabar esate pakilime. Kuo labiausiai skiriasi šios atkarpos?

Manau, kad svarbiausia išlikti kartu. Treneris mūsų klausė, ką mes norime pasiekti, ką norime padaryti, o mes visi norime laimėti, tuo niekada neabejojame. Visi kiti dalykai lieka nuošalyje ir stengiamės fokusuotis į tai, ko mes norime – laimėti. Visi sekėme taisykles, žaidimo planą ir rezultatai tai parodo. 

Dar yra vilties pasiekti tą trokštamą 10-ą vietą ir patekti į įkrintamąsias. Ar žiūrite į lentelę?

Labai stengiamės žiūrėti vienas rungtynes į priekį, nes nėra prasmės žiūrėti toliau, jei nelaimi šįvakar. Mes kreipiame dėmesį į tai, kokie šansai yra, tol, kol padarome, ką galime savo pusėje. Norime pastatyti save į geriausią įmanomą poziciją. 

REKLAMA

Šiandien pataikei keletą metimų iš vidutinio nuotolio. Galbūt tai bus tavo naujas firminis metimas?

Priklauso nuo gynybos, bet kai randi atvirų vietų, tiesiog stengiesi išnaudoti. Treneris visada sako nenusisukti nuo atsakomybių. Jei matau, kad galiu pataikyti tokį metimą, metu ir stengiuosi jo neatiduoti. Atlieku tą metimą visada, kai esu laisvas. 

Su Keenanu atlikote „fade away“ metimus. Kurį vertini geriau?

Vertinčiau saviškį geriau (juokiasi). Tai yra kiekvienos dienos darbas Keenanui, todėl manau, kad aš buvau šiek tiek geresnis. 

Sakei, kad norėtum likti Kaune dar vienus metus. Ar tokios rungtynės, atmosfera suteikia tam dar daugiau motyvacijos?

REKLAMA

Žinoma. Jei jie nori mane pasilikti, aš neprieštarausiu (šypsosi).

Savaitės žaidėjas?

Savaitės žaidėjas (šypsosi). Tikrai manau tai. Sužaidžiau abejas rungtynes gerai, todėl tikiuosi. 

Ar gali palyginti pernai metų kovą patekimui į atkrintamąsias ir šių metų kovą dėl įkrintamųjų?

Geras klausimas… Manau, kad tai nėra palyginama. Geriausias dalykas, kad esame čia buvę ir anksčiau, todėl žinome, kokio susitelkimo reikia. Mes labai gerai tai jaučiame. Manau, kad dabar turime ištraukti viską, ką turime geriausio, pasiekti labai gerus rezultatus ir tęsti tai. Žiūrėsime, kas nutiks. 

Kiek sunkus buvo šitas periodas, kai tau nepavykdavo pasiekti gerų rezultatų ir gauti daug minučių? Kaip tai pragyvenai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad padėjo pastovumas. Nors ir buvau šiokioje tokioje duobėje, stengiausi žaisti su ta pačia energija. Treneris visada prašo vieno dalyko – energijos. Aš geriau jaučiuosi gynyboje, o pastaruoju metu gerai jaučiausi ir puolime. Viskas stoja į savo vietas. 

Kol išlieku pastovus, treniruojuosi, tai pasimatys ir rungtynėse. 

„Žalgirio“ fanai į pastarąsias dvejas rungtynes atsinešė JAV vėliavą. Galbūt tai prideda jėgų?

Galbūt, nežinau (juokiasi). Mano šeima buvo čia, todėl labai gera juos turėti šalia su savimi. Ypač kai esu taip toli nuo namų ir jie aplanko, jaučiuosi ypatingai. Jei klausiate apie supergalias, manau, kad jie turi tam daug įtakos (šypsosi). 

Vienu metu buvai pataikęs 13 metimų iš eilės, skaičiuojant ir praeitas rungtynes, smagi statistika?

Labai smagu (šypsosi).

Standings provided by Sofascore

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų