REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Festivalyje „Permainų muzika“ dalyvaus kompozitorius, perkusininkas, vaizdo instaliacijų meistras Vladimiras Tarasovas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 18 dieną, antradienį, 17 valandą Klaipėdos koncertų salėje vyks jo vaizdo - garso instaliacijos „Pirmoji upė“ atidarymas. Atnaujintoje pastato erdvėje - konferencijų salėje trys vaizdo projektoriai transliuos per akmenis besiveržiančius gaivalingos upės vaizdus. Juos, beje, nufilmavo pats autorius toje vietoje, apie kurią ir rašo Dante Alighieri savo „Dieviškoje komedijoje“: „Beje, štai šitas kliokiantis upelis – ne iš versmės, garų, kur sukietėję, čia vos ne vos, čia smarkiai skinasi kelią.

REKLAMA

Pabuvoję skaidrių „Pirmosios upės“ garsų meditacijoje ir pabendravę su jos kūrėju, po pertraukėlės persikelsime į pačią koncertinę salę, kur skambės V. Tarasovo būgnų muzika. Dvylikta akcija „Atto XII“ yra pati naujausia perkusininko programa, dar neišleista kompaktinėje plokštelėje.

Atlikėjas ir kompozitorius prisipažįsta soliniais būgnų projektais susidomėjęs prieš gerą dešimtį metų. „Man buvo smalsu ištraukti iš šio instrumento visus įmanomus garsus ir suprasti, kaip dar gali skambėti būgnai, išskyrus pažįstamą džiazo būgnų ritmą. Norėjau rasti unikalią būgnų melodiką vietoj standartinio “greitai ir trankiai” skambesio. Ir aš ją radau“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo kūrybos „nuotaikų gausa nepastebimai gimsta iš pačių smulkiausių detalių”, tai „būgnininkas, apdovanotas itin retu subtilumu ir paslaptingumu“. V. Tarasovas „jausmingai mėgaujasi kiekvienu prisilietimu prie kiekvieno iš savo instrumentų armijos, nuo miniatiūrinio skambaliuko iki lėkščių. Taip pat jis yra dekoratyvaus šluotelių darbo meistras”, - rašo Amerikos ir Didžiosios Britanijos ; spauda.

Beje, pastaruoju metu V. Tarasovas praleidžia daugiau laiko užsienyje, nei namuose. Vilniuje jį galima sutikti šiuolaikinės muzikos renginiuose. Atviras permainoms ir žingeidus naujovėms šią vasarą šešiasdešimtąjį gimtadienį paminėjęs menininkas ir toliau lieka jaunas savo dvasia, nebijo mokytis, ieškoti, keistis. Jis sako: „Negaliu suprasti teiginio “Aš jau viską moku daryti nepriekaištingai ir tiksliai žinau, kaip kas turi būti”, kurį galima išgirsti iš kai kurių menininkų. Aš niekada nieko nežinau iki galo.

V. Tarasovo instaliaciją „Pirmoji upė“ bus galima pažiūrėti ir paklausyti iki rugsėjo 28-osios darbo dienomis nuo 16 iki 19 val.

Loreta Narvilaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų