REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Walt Disney" bendrovė ketina paversti Prahą savo didžiausiu Europoje mobiliųjų telefonų ir internetinių žaidimų kūrimo centru, teigiama bendrovės trečiadienį išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Čekijos sostinėje jau veikianti žaidimų kūrimo studija bus išplėsta, įdarbinta daugiau darbuotojų, teigia bendrovės padalinio "Walt Disney Internet Group" atstovai, tačiau detalesnės informacijos apie numatomas investicijas nepateikia.

REKLAMA

Šis žingsnis leis Prahai lygiuotis į pasaulinio lygio "Walt Disney" žaidimų kūrimo centrus Los Andžele, Tokijuje ir Pekine, priduriama pranešime.

"Viena svarbi priežastis, dėl kurios studija plečiama būtent Prahoje yra tai, kad šioje šalyje yra daug talentingų jaunų žaidimų kūrėjų", - paaiškino "Disney" padalinio Prahoje "Disney Mobile Games Studio" vadovas Jiri Rosenkranzas.

Remdamiesi tyrimų rezultatais, "Disney" atstovai prognozuoja, kad mobiliųjų telefonų žaidimų bendrovių apyvarta iki 2010 metų didės keturis kartus iki 8,4 mlrd. dolerių, palyginus su 2,1 mlrd. JAV dolerių (1,42 mlrd. eurų) pernai.

"Nešiojamieji žaidimų prietaisai vis labiau vilioja pirkėjus, nes didesni ekranai ir naujos kartos programinė įranga suteikia galimybių žaisti sudėtingesnius ir geresnės kokybės žaidimus", - pridūrė jie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų