REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Majamyje vykstančioje „2008 Golf Inc.“ tarptautinėje konferencijoje Sostinių golfo klubas gavo apdovanojimą už geriausią 2007 metų plėtros projektą. Išskirtiniu buvo pripažintas tiek Sostinių golfo klubo aikštelių išdėstymas bei estetinis vaizdas, tiek pats golfo klubo projekto įgyvendinimas. Klube yra pirmasis ir vienintelis Lietuvoje pasaulinius standartus atitinkantis 18-os aikštelių golfo aikštynas.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalas „Golf Inc.“, vienintelis pasaulyje leidinys, skirtas golfo aikštynų statytojams, savininkams bei valdytojams, jau virš 20-ies metų plėtoja golfo aikštynų statymo tradicijas, kasmet ieškodamas ir aprašydamas sėkmingai veiklą pradėjusius golfo klubus. Naujai įsikūrę aikštynai yra pristatomi kasmetiniam „Metų plėtros“ konkursui. Šiemet pagrindinį konkurso apdovanojimą pelnęs Sostinių golfo klubas aplenkė finalistus iš Kinijos, Danijos bei Dominikos Respublikos.

REKLAMA

„Metų plėtros“ („Development of the Year“) konkurse galėjo dalyvauti visi nauji golfo klubai, įsikūrę bet kurioje pasaulio dalyje. Dalyviai buvo vertinami pagal 3 kriterijus: kaip sėkmingai yra įgyvendintas golfo klubo projektas (50 proc. įvertinimo), kaip išdėstytos aikštelės (25 proc.), taip pat svarbus ir aikštelių estetinis vaizdas (25 proc.). Šiemet teisėjų komisiją sudarė trys golfo aikštynų projektuotojai profesionalai, turintys ne mažiau nei 10 metų patirties: Tom Powers, Joseph Niebur ir Randy Russell.

REKLAMA
REKLAMA

 

Teisėjai ypač gerai įvertino Sostinių golfo klubo projekto įgyvendinimą bei aikštelių išdėstymą. „Šitaip įrengtas golfo klubas Lietuvoje bus standartu dar daug metų“, – teigia Tom Powers. Sostinių golfo klubas jam priminė prieš dešimtmetį aplankytą aikštyną, įsikūrusį šalia Hong Kongo miesto, Kinijoje. Atokioje vietoje esantis aikštynas pagal JAV standartus atrodė neįprastai, tačiau jo stilius ir tonas buvo aiškiai atskirtas nuo urbanistinių idėjų, todėl puikiai prigijo. Tą patį Tom Powers pranašauja ir Sostinių golfo klubui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Golfo aikštynų architektui Randy Russell didelį įspūdį paliko maloni ir žaisminga trasa, todėl jis pritarė, jog galutinis aikštyno variantas prilygo kūrėjų vizijai, o užsibrėžti tikslai puikiai įgyvendinti.

Tarp keturių istorinių Lietuvos sostinių: Kernavės, Trakų, Kauno ir Vilniaus - Pipiriškių kaime netoli Elektrėnų įsikūrusiame Sostinių golfo klube galima turiningai praleisti laisvalaikį, pabendrauti su draugais ar kolegomis, pažaisti golfą pavieniui, dalyvauti šeimyniniuose ar verslo turnyruose bei kituose klubo organizuojamuose renginiuose. Į pusiau privatų klubą jau yra įstoję virš 200 narių, o vien per praėjusius metus aikštyne lankytojai sužaidė virš 5 tūkstančių 18-os duobučių partijų.

 



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų