REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni jų nemėgsta, kiti negali atsižavėti jų talentu ir sugebėjimu net aklam parduoti paveikslą. Vieni iš jų įkyrus, kiti – puikūs partneriai ir konsultantai.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į asmenines savybes, pardavimų vadybininkai skirstomi į tris tipus. Darbo paieškos portalo „Naujasdarbas.lt“ specialistė Vitalija Ringytė pataria, kaip išsirinkti tinkamiausią. 

REKLAMA

 

„Grobuonys“

Jei jūsų įmonė teikia naujas paslaugas ar agresyviai ketina įsiveržti į rinką, nedvejodami rinkitės vadinamuosius „grobuonis“. Tokio tipo pardavimų vadybininkus geriausia apibūdina posakis „jei neįleis pro duris, įlips pro langą“. Greiti, aktyvūs, smalsūs ir komunikabilūs „grobuonys“ siekia greito rezultato. Vadovaudamiesi posakiu „tikslas pateisina visas priemones“, pristatydami paslaugas ar produktą, kartais blefuoja, kai ką nutyli, jiems nesvetimos ir smulkios apgaulės. Paprastai vadinamieji „grobuonys“ nesitaiko į itin didelį fiksuotą atlyginimą, tikėdamiesi nemažai uždirbti iš sėkmės procento, kuris priklauso nuo pardavimų rezultato. Šio tipo vadybininkai puikiai išmano psichologiją, puikiai atpažįsta žmonių tipus, todėl klientui visada parduoda tai, ko jam tuo metu labiausiai reikia.

REKLAMA
REKLAMA

„Visaėdžiai“

Priešingai nei „grobuonys“, vadinamieji pusiau „visaėdžiai“, prieš pristatydami savo įmonės produktą, sugaiš ne vieną valandą ruošdamiesi pristatymui. Su klientais tokio tipo vadybininkai susitinka tik gerai išstudijavę ir susipažinę su siūloma paslauga ar produktu, todėl tampa tikrais profesionalais ir išties gerais patarėjais. Ramaus būdo pardavimų vadybininkams pardavimas yra procesas, kurio rezultato jie pasiryžę palaukti. Visų pirma vadinamieji „visaėdžiai“ įgyja kliento pasitikėjimą savo nuoširdumu, atvirumu ir profesionalumu ir tik vėliau prekę bando parduoti. Jie itin efektyviai dirba su verslo klientais, parduodami ilgalaikes paslaugas bei stambias prekes. Šis specialistas puikiai tiks įmonėms, kurios vykdo pakartotinis pardavimus, dirbant su klientais monopolistais ar gamybininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žolėdžiai“  

Mandagūs, paslaugūs, nuoširdūs ir bendrauti mėgstantys „žolėdžiai“ puikiai atliks pirkimo vadybininko funkcijas. Nerizikuokite tokio tipo vadybininkui siūlydami darbo, kurį reikia atlikti greitai ir tiksliai, tačiau drąsiai jiems galite patikėti klientų aptarnavimą. „Žolėdžiai“ visada norės didelio fiksuoto atlyginimo, tačiau tenkinsis mažais procentais, skaičiuojamais nuo rezultatų.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų