REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariuomenės 90-mečio proga Pabaisko mūšio vietoje buvo sodinamas ąžuolynas. Prie akcijos prisijungė per pusė tūkstančio žmonių, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krašto apsaugos ministerijos atstovai, Vytauto Didžiojo karo muziejaus, Lietuvos kariuomenės sausumos, jūrų ir oro pajėgų atstovai, savanorių pajėgos, Karo policija, žurnalistai ir žmonės iš kitų organizacijų, atvykę su savo šeimomis prie Pabaisko miestelio Ukmergės rajone pasodino apie 140 ąžuoliukų. Po kelių dešimtmečių jų vietoje turėtų ošti nemenkas ąžuolynas. Jo takai atkartos Gediminaičių stulpus.

REKLAMA

Renginio svečius pasitiko šieno, žiedų ir kareiviškų palapinių kvapas, vaikų piešinių paroda „Lietuvos karys“, istorinių pabūklų salvės skelbė ąžuolyno kūrimo pradžią. Renginio metu griežė kapela, vaikai po dangų laidė aitvarus. Krašto apsaugos ministerijos atstovai į orą paleido tris baltus balandžius.

Kai pasiraitoję rankoves kariai ir civiliai susodino medelius, padėkų ir dovanų sulaukė ryšių su visuomene ir visuomenės informavimo srityje pasižymėję Lietuvos kariuomenės atstovai. Jiems įteikti „Jūriniai mazgai“ - apdovanojimą žymintys įrėminti žvejo mazgai, kuriais surišus virvės neišyra net veikiant didelėms jėgoms.

Dėmesio sulaukė ir trys žurnalistai padovanoti už rašinius konkursui „Šiuolaikinio kario portretas“.

Pienių ir saulės nutviekstoje pievoje po renginio svečiai vaišinosi kareiviška grikių koše ir arbata.

Zita VOITIULEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų