REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į vieną mažiausių šalies draudimo rinkos įmonių „Baltijos garantas“ investuoti ketinantys Rusijos verslininkai į Lietuvą nori žengti per Kipro įmonę „Attle-borough Holding Ltd“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau investuotojai dar negavo Draudimo priežiūros komisijos (DPK) leidimo, nes šiai dar trūksta kai kurių duomenų, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA

„Baltijos garanto“ advokatas Linas Jakas sakė, kad sutartis su investuotojais jau pasirašyta. Tiesa, tai - kol kas tik preliminari įpareigojanti sutartis, nes DPK dar nėra išdavusi leidimo investuotojui įsigyti BG akcijų.

„Dokumentai pateikti, tačiau komisija nustatė trūkumus ir įpareigojo juos patikslinti, pareikalavo Kipro įmonės finansinės atskaitomybės. Ją ketinama pateikti šią savaitę. Manau, kad patikslinus duomenis neliks jokių kliūčių ir leidimas bus duotas, o tuomet bus pasirašyta ir pagrindinė sutartis analogiškomis sąlygomis, kurios įtvirtintos preliminarioje sutartyje“, - sakė L.Jakas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „Baltijos garanto“ akcijas valdo apie 40 fizinių ir juridinių asmenų, tačiau L.Jakas aiškino, kad esami akcininkai neparduoda savo akcijų - bus nauja akcijų emisija, kurią ir išpirks naujasis akcininkas. Pagal pasirašytą preliminarią sutartį naujieji akcininkai investuos 10 mln. litų.

„Iš investuotojo gautas pasiūlymas, kad jis sutinka iš esamų akcininkų, jei kas nors iš jų norės, už vieną dešimtadalį nominalios vertės supirkti jų akcijas. Bet tai kitų akcininkų teisė, o ne pareiga“, - sakė L.Jakas.

Neoficialiais duomenimis, Kipro įmonės „Attle-borough Holding Ltd“ savininkas yra rusų verslininkas Michailas Nikolajevas, pernai jis pardavė 66 proc. Rusijos draudimo kompanijos „Našta“ akcijų kompanijai „Zurich Financial Services“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų