REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelerius metus į skandalą dėl informacinio laikraštuko, leisto už mokesčių mokėtojų pinigus, įsivėlusiam parlamentarui Petrui Gražuliui skintis kelią į Seimą padės prieš kelias savaites pradėtas leisti naujas laikraštis, rašo "Respublika". Klaipėdos rajono gyventojai gali džiaugtis: praėjusią savaitę, padedant Seimo nariui P.Gražuliui, čia atsirado naujas laikraštis - „Klaipėdos rajono savaitė“. „Skelbti informaciją įdomiai ir išradingai“, - pabrėžia naujojo laikraštuko redakcija. Pirmuoju smuiku čia groja visuomeninė P.Gražulio padėjėja Eugenija Selskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Naująjį laikraštį leidžia su P.Gražuliu siejama uždaroji akcinė bendrovė „Judex“, užsiimanti leidyba veikla ir šaldytų koldūnų gamyba. Seimo narys laikomas bendrovės įkūrėju, o vienintelis įmonės akcininkas Sigitas Mačiulis yra geras politiko draugas. P.Gražulio brolis kadaise vadovavo „Judex“, o politiko žmona Raminta Gražulienė ten iki šiol dirba vyriausiosios buhalterės pavaduotoja.

REKLAMA

„Respublikos“ kalbintas P.Gražulis iš pradžių bandė apsimesti mažai ką žinąs apie Gargžduose atsiradusį laikraštį. Tik po kiek laiko įsidrąsinęs prisiminė, kad „šiek tiek“ padėjo naujajam leidiniui: jam priklausančiose patalpose įsikurs laikraščio redakcija, už tai jam bus suteikta teisė pademonstruoti savo, kaip rašytojo, sugebėjimus.

„Sudarėme panaudos sutartėlę: aš jiems leidžiu naudotis savo patalpomis.  Mano padėjėja viena ir kuruoja tą laikraštį, o aš, be abejonės, bandysiu ką nors parašinėti. Santykiai yra ne turtiniai, o sutartiniai“, - savo bendradarbiavimą su laikraščiu apibūdino P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas naujojo laikraščio atsiradimą siejo ne su artėjančiais Seimo rinkimais, o su neužpildyta žiniasklaidos niša Klaipėdos rajone. Seimo rinkimuose P.Gražulis ketina balotiruotis Gargždų vienmandatėje apylinkėje ir prasmukti į „Tvarkos ir teisingumo“ rinkimų sąrašą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Manfredas Žymantas „Respublikai“ tvirtino, kad ketina domėtis P.Gražulio ir laikraščio ryšiais.  „Reikia susitikti, pasidėlioti, pasipaišyti schemas ir pagalvoti, ar mes galime tvarkingai prikibti“, - aiškino M.Žymantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P.Gražulis jau buvo patekęs į etikos sargų akiratį tada, kai kilo triukšmas dėl parlamentaro „informacinio biuletenio“ platinimo. Buvo aiškinamasi, ar spausdindamas savo lėšomis informacinį biuletenį bendrovėje, kurioje dirba jo žmona, politikas nesukėlė interesų konflikto. Tačiau tuomet P.Gražuliui pavyko iš vandens išbristi sausam.

P.Gražulis toli gražu ne vienintelis Seimo narys, bandantis prijaukinti rinkėjus sau pavaldžiais leidiniais. Socialliberalas Vaclovas Karbauskis prieš pusantrų metų įsigijo laikraštį „Tauragiškių balsas“.  Partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariui Vytautui Galvonui priklauso vietinė Anykščių televizija.

Darbo partijos nario Jono Pinskaus uošvė Marija Gudonienė yra „Širvintų krašto“ leidėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų