REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo septyni geriausi ir įdomiausi sostinės Lukiškių aikštės suplanavimo ir paminklo „Laisvė“ projektai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Vilniaus dienos“, specialiai sudaryta komisija nusprendė, kad dėl geriausio projekto turi teisę grumtis Jungtinės architektų dirbtuvės, bendrovės „Paleko archstudija“, „Dviejų grupė“, „P.A.R.Y.Ž.I.U.S“, Jono Anuškevičiaus privati įmonė „Archijonas“, Šarūno Kiaunės projektavimo įmonė ir architektai Kęstutis Antanėlis ir Dalius Regelskis.

REKLAMA

Visi septyni atrinkti dalyviai parengtus projektus privalės dar pakoreguoti. Anot Vilniaus mero Juozo Imbraso, komisijos nariai turi dalyviams siūlymų, kaip reikėtų patobulinti projektus, kad jie atitiktų konkurso sąlygas.

Pagal jas Lukiškių aikštė turi tapti reprezentacine miesto vieta ir įamžinti Lietuvos kovas už laisvę per okupacinius režimus.

Patobulintus darbus konkurso dalyviai komisijai privalės pateikti iki lapkričio. Iš jų bus išrinktas vienintelis projektas, pagal kurį ir bus atnaujinta Lukiškių aikštė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmame konkurso etape dalyvavo 89 žmonės. Jie pateikė 27 projektus. Du darbai neatitiko konkurso sąlygų. Konkursas Lukiškių aikštės sutvarkymo projektui parengti buvo paskelbtas 2008 metų sausį.

Surengus viešą projektų aptarimą, paaiškėjo, kad skiriasi tremtinių ir miestiečių nuomonės dėl Lukiškių aikštės paskirties. Pastarieji mano, kad kad aikštėje reikia daugiau gyvybės: medžių, žalumos, gėlių, fontanų - be paminklų ir sienų, tuo metu tremtiniai ir istorikai projektuose pasigedo amžinosios ugnies, nežinomo kareivio kapo simbolikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų