REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį kovas Europos čempionato grupių etape baigs ir paskutiniosios keturios ekipos. D grupėje vyks du susitikimai. Santykius tarpusavyje aiškinsis dėl antrojo kelialapio į ketvirtfinalį kovojančios Rusijos bei Švedijos vienuolikės, o kitose, jau nieko nebelemiančiose varžybose susitiks pirmąją vietą grupėje jau užsitikrinę ispanai bei pažeminti ir savo garbę bei orumą praradę Graikijos futbolininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Graikams tai bus paskutinė galimybė parodyti, kad į šį čempionatą jie atvyko žaisti bei kovoti, o ne paniekinti prieš 4 metus Portugalijoje iškovoto Senojo žemyno čempionų vardo. Per pirmąsias dvejas rungtynes Otto Rehhagelio auklėtinių žaidimą buvo galima vadinti tikru antifutbolu bei pasityčiojimu iš gerbėjų. Jokios minties, jokios aistros, jokio kūrybiškumo, o tik apatiją spinduliuojantys veidai bei akla vergovė stratego iš Vokietijos nubraižytoms taktinėms schemoms – būtent taip galima apibūdinti šiemetinę Graikijos vienuolikę. Po mačo su Ispanija futbolo sirgaliai galės atsikvėpti lengviau – nuobodulio spektakliu paverčiamų graikų varžybų daugiau stebėti nebereikės.

REKLAMA

Tuo tarpu ispanai per pirmąsias dvejas rungtynes iškovojo dvi pergales. Tiesa, jei pirmajame mače rusai tapo ganėtinai lengvu ispanų armados grobiu, tai antrajame susitikime su švedais teko gerokai pavargti. Pergalę Luiso Aragoneso auklėtiniams lėmė tik per pridėtą laiką Davido Villos pelnytas įvartis.

Ispanijos bei Graikijos vienuolikės tarpusavyje susitiks dešimtą kartą. Kol kas ispanai laimėjo 6 rungtynes, 2 susitikimai pasibaigė lygiosiomis, o kartą triumfavo graikai. Komandos tarpusavyje rungtyniavo ir praėjusio Europos čempionato grupių turnyre. Tuomet antrojo turo susitikimas baigėsi taikiai 1:1. 28 minutę ispanai pirmavo po Fernando Morienteso įvarčio, tačiau 66 minutę rezultatą išlygino Angelos Charisteas. Tame čempionate ispanai nesugebėjo įveikti grupės barjero, o graikai daug kam netikėtai tapo Senojo žemyno čempionais.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį kartą abi ekipos susitiko praėjusių metų vasarą Salonikų mieste. Tai buvo Graikijos ekipos kapitono Theodoro Zagorakio atsisveikinimo varžybos. Dukart atsilikinėję ispanai vis dėlto sugebėjo laimėti 3:2. Vieną įvartį pelnė Carlosas Marchena, dukart pasižymėjo Davidas Silva. Graikų gretose tiksliai smūgiavo Fanis Gekas bei Kostas Katsouranis.

Graikijos ekipoje trečiadienio rungtyniauti negalės skruostikaulį susižeidęs F. Gekas. Jo vietoje išvysime Dimitrį Salpingidį. O vietoje gynėjų Giourko Seitaridžio bei Vassilio Torosidžio veikiausiai rungtyniaus Loukas Vintra bei Nikos Spiropoulos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu ispanų gretose L. Aragonesas veikiausiai atliks daug keitimų ir leis pailsėti pagrindiniams žaidėjams, kurie jau kaupia jėgas ketvirtfinalio susitikimui su Italija. Manoma, kad rungtynėse su graikais nuo pat pradžių rungtyniaus tik vienas pagrindinės sudėties žaidėjas – Andreasas Iniesta.

Balsas.lt prognozė. Pasibjaurėjęs bei nusivylęs Europos čempionų graikų žaidimu, Balsas.lt linki, kad jie kuo greičiau užbaigtų savo tragišką pasirodymą ir nebegadintų sirgaliams įspūdingo futbolo reginio. Mūsų nuomone, graikai šiandien neteks paskutinių savo garbės likučių ir bus pažeminti rezultatu 3:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų