REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi Juodkrantėje vykusios tradicinės tarptautinės kūrybinės dirbtuvės „Vasaros Media studija“. 10 suburtų filmavimo grupių sukūrė vienuolika filmų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LTV „Panorama“, taip pat buvo sukurta dokumentinė juosta apie pačią stovyklą.

REKLAMA

Per dešimt stovyklos metų studentai kiną nagrinėjo įvairiais aspektais – dialogo, darbo su aktoriais, dokumentikos, muzikos ir garso kine.

Šiemet ypač pabrėždami vizualųjį kino aspektą dėstytojai iš Lietuvos ir užsienio studentus mokė, kaip pasirinktą istoriją papasakoti kinematografiškai, ir idėjas paversti vaizdais.

Operatorius Ramūnas Greičius mokė kameros darbo galimybių netradicinėse erdvėse, pavyzdžiui, po vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su tarptautine studentų, režisierių operatorių komanda į Neringą atvažiavo ir trys vilkikai, pilni kino technikos, padėjusios realizuoti kūrybinius sumanymus.

„Techninis lygis kyla, kino kalba darosi sudėtingesnė, o vizualinės išraiškos priemonės net mažo biudžeto lietuviškuose filmuose turi būti pakankamai aukštos“, – teigia Inesa Kurklietytė, „Vasaros media studijos“ vadovė. Ji pabrėžia, kad lietuvių kinas turi neatsilikti nuo užsienio kino.

Per 60 jaunųjų kino kūrėjų iš Ispanijos, Suomijos, Bulgarijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino mokyklų dalyvavo aštuonių Lietuvos ir užsienio dėstytojų seminaruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimt suburtų filmavimo grupių sukūrė vienuolika filmų, taip pat dokumentinę juostą apie pačią stovyklą.

„Kiekvieną kartą čia atvažiavęs randi kažką įdomaus, naujo: naujus žmones, naujas patirtis ir kiekvieną kartą atsiduri vis naujoje situacijoje“, – pasakoja prodiuseris Linas Proškevičius.

Jis sako, kad per trumpą laiką sukurti filmą yra šiek tiek ekstremalu, tačiau kadangi vis tiek nėra kur dingti, reikia dirbti greitai ir kūrybiškai.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos menų vadybos studentas Rokas Germanavičius prisipažįsta tokiose kūrybinėse studijose dalyvavęs pirmą kartą. Jis sako, kad iš tiesų nelengva dirbti, kai operatorius yra bulgaras, režisierė – latvė.

REKLAMA

„Pirmos kelios dienos buvo sunkios, paskui viskas ėjosi gerai“, – sakė R. Germanavičius.

Studijų dalyviai apdovanoti įvairiais prizais. Iš viso jų išdalyta 10.

Studento režisieriaus Frensio Anano Burtono iš Didžiosios Britanijos filmas „Elipsė“ pripažintas geriausiu ir apdovanotas skulptoriaus Kuzmos sukurtu prizu „Žuvis“ bei kilometru kino juostos „Kodak“.

Geriausiu operatoriumi pripažintas lietuvis Tomas Vilys už filmą „Vita“.

Marija Gabrienė, Margarita Alper

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų