REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarija, kurioje gyvena maždaug 300 tūkst. tikinčiųjų vienijanti musulmonų bendruomenė, dešinieji radikalai iš „Šveicarų liaudies partijos“ siekia surengti referendumą, kuriame būtų konstituciškai uždrausti minaretų statybą, skelbia „The Guardian“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad radikalai jau surinko pakankamai parašų, remiančių tokio referendumo iniciavimą. Anksčiau visi „Šveicarų liaudies partijos“ bandymai uždrausti minaretus nueidavo perniek, nes juo atmesdavo arba regioniniai parlamentai, arba teismas. Tačiau dabar panašu, kd paskutinysis mėginimas gali baigtis radikalų pergale.

REKLAMA

Priminsime, kad „Šveicarų liaudies partija“ laimėjo paskutiniuosius parlamento rinkimus, o Jungtinių Tautų stebėtojai šios partijos rinkiminę kampaniją pavadino atvirai rasistine. Nuo to laiko radikalai bando įvairiausiais būdais uždrausti minaretų statybą. Tiesa, praėjusį mėnesį jiems nepavyko uždrausti minareto statybos Ciuricho mieste, o praėjusiais metais Aukščiausiajame teisme buvo pralaimėta ir byla dėl minareto statybos Vangeno kaime.

Tačiau dabar partija bei jos rėmėjai surinko 115 tūkst. parašų, kuriais siekiama surengti referendumą dėl minaretų uždraudimo. Kad referendumas būtų surengtas, pagal Šveicarijos įstatymus užtenka surinkti 100 tūkst. parašų. Referendume bus balsuojama dėl Konstitucijos papildymo teiginiu „minaretų statyba yra draudžiama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų